​Met rust, zachtheid, intuïtieve kracht en nieuwsgierigheid coach ik je op de weg naar jezelf. Daar zijn immers de antwoorden op je vragen.

Ontdek in jezelf hoe je krachtig, in balans en vol energie anderen kan helpen en begeleiden.

Ik kijk er naar uit!

Melissa

​​'Zorgen voor anderen', dat was al snel duidelijk dat dit richting zou geven aan mijn loopbaan. Mijn oprechte interesse voor mensen en mijn natuurlijk talent om zorg te dragen kregen vorm in mijn opleiding tot sociaal werker. Ik leerde hulp verlenen, anderen in nood ondersteunen en verder 'op weg' helpen... maar vergat dit voor mezelf te doen.

Naar mezelf luisteren, weten waar mijn grenzen precies liggen en mijn lichaam leren voelen als ik deze grenzen bereik...vooral gericht zijn op de anderen en onvoldoende op mezelf. Dat had ik te leren.

Dus dat gebeurde. Heftig.

Een heel proces: van verlies en rouwen, hulpeloos met momenten en heel kwetsbaar. Maar het was verhelderend en nodig want ik vond ook rust, kwam tot mezelf en ontdekte mijn unieke krachten.

Mijn burn-out bracht me tot zelfzorg.

​Deze waardevolle ervaring zet ik vandaag in ter ondersteuning van jouw proces: Vandaag coach ik andere hulp- en zorgverleners in hun proces of zoektocht naar een goede zelfzorg. Met je eigen mogelijkheden en kracht je eigen pad blijven bewandelen. Stap voor stap, soms pijnlijk en met momenten duister maar ook krachtig en verhelderend is de impact van zelfzorg coaching.

Mijn passie is tot de kern komen, zodat jij niet ‘gered’ hoeft te worden, maar jouw leven in eigen handen kan nemen.

​​Als coach zet ik mezelf in als instrument, ik maak gebruik van mijn talenten en wat natuurlijk voor mij is:

Vertragen, rust, verdieping en zelfreflectie ondersteunen.

Jou begeleiden in deze thema's is heel natuurlijk ontdekte ik:

Hoe anderen helpen zonder mezelf weg te cijferen?

Wat is mijn kracht als mens en als hulpverlener?

Wat zijn mijn grenzen en hoe geef ik ze aan?

Hoe voorkom ik om op te branden?

 

​Het belang van een goede zelfzorg als hulpverlener heb ik zelf ervaren. Vandaag ondersteun ik anderen in het proces en in de ontwikkeling ervan. Want bijdragen aan een nog betere kwaliteit van zorg/hulp/begeleiding is mijn intentie. Vanuit deze visie ontstond ook mijn logo: zorg dragen voor jezelf om anderen beter te kunnen ondersteunen.

Want goed, echt goed zorgen voor anderen, kan je pas doen als je goed voor jezelf zorgt.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

   © 2020  Melissa Soffers