• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

   © 2020  Melissa Soffers

​Met rust, zachtheid, intuïtieve kracht en nieuwsgierigheid coach ik je op de weg naar jezelf. Daar zijn immers de antwoorden op je vragen.

Ontdek in jezelf hoe je krachtig, in balans en vol energie anderen kan helpen en begeleiden.

Ik kijk er naar uit!

Melissa

 

Hallo daar, ik vertel je graag iets over mezelf.

Vallen en opstaan, terug- en vooruitkijken, ondervinden en groeien zijn processen die mijn pad typeren. Zoekend naar balans en verbinding in en rond mezelf is mijn doel.

​'Zorgen voor anderen', dat was al snel duidelijk dat dit richting zou geven aan mijn loopbaan. Mijn oprechte interesse voor mensen en mijn natuurlijk talent om zorg te dragen kregen vorm in mijn opleiding tot sociaal werker. Ik leerde hulp verlenen, anderen in nood ondersteunen en verder 'op weg' helpen... maar vergat dit voor mezelf te doen.

Naar mezelf luisteren, weten waar mijn grenzen precies liggen en mijn lichaam leren voelen als ik deze grenzen bereik...vooral gericht zijn op de anderen en onvoldoende op mezelf. Dat had ik te leren.

Dus dat gebeurde. Heftig.

Een heel proces: van verlies en rouwen, hulpeloos met momenten en heel kwetsbaar. Maar het was verhelderend en nodig want ik vond ook rust, kwam tot mezelf en ontdekte mijn unieke krachten.

Mijn burn-out bracht me tot zelfzorg.

​Vandaag coach ik andere hulp- en zorgverleners in hun proces of zoektocht naar een goede zelfzorg. Met je eigen mogelijkheden en kracht je eigen pad blijven bewandelen. Stap voor stap, soms pijnlijk en met momenten duister maar ook krachtig en verhelderend is de impact van zelfzorg coaching.

​​Als coach zet ik mezelf in als instrument, ik maak gebruik van mijn talenten en wat natuurlijk voor mij is:

 

Vertragen, rust vinden, goed zorgen voor mezelf. Hoe anderen helpen zonder mezelf weg te cijferen? Wat is mijn kracht als mens en als hulpverlener? Wat zijn mijn grenzen en hoe geef ik ze aan?

Anderen begeleiden met deze thema's is heel natuurlijk ontdekte ik. 

 

Het belang van een goede zelfzorg heb ik zelf ervaren. Anderen ondersteunen in de ontwikkeling ervan en zo bijdragen aan een nog betere kwaliteit van zorg/hulp/begeleiding is mijn intentie.

Want goed, echt goed zorgen voor anderen, kan je pas doen als je goed voor jezelf zorgt.