top of page
pexels-kristina-paukshtite-3270224.jpg

 Is zorg dragen voor anderen zwaar en belastend met momenten? Voel je de behoefte om jezelf centraler te stellen maar lukt het jou nog niet? Ik kan hierin ondersteunen. Stuur me een berichtje en vertel me welk thema voor jou als mama vandaag een uitdaging is. Vraag je gratis kennismaking aan als je persoonlijke coaching wenst.

ZELFZORG, MAMA EDITIE

Als mama moet je heel wat ballen in de lucht zien te houden. Als je te weinig tijd neemt voor jezelf, wanneer al de ballen altijd samen in de lucht zijn, dan is er geen balans in de zorg voor jezelf en die voor anderen. Die disbalans ervaar je zo:

  • Je voelt je vaak moe

  • Je verliest regelmatig je geduld

  • Je voelt je tekort schieten op verschillende vlakken in je leven

  • Je hebt het gevoel dat het nooit goed genoeg is

  • Je laat makkelijk de noden van anderen voor gaan

  • Tijd voor jezelf is er niet

  • Je zegt 'ja' terwijl je eigenlijk 'neen' wil zeggen

 

Herkenbaar? Het zijn universele pijnen als mama. Het zorgen voor anderen is natuurlijk voor jou. Het is een essentieel deel van je rol als moeder, de energie van ‘zorgen voor’ zit diep geworteld in jezelf, maar dat betekent dat goed zorgen voor jezelf net een uitdaging is.

Er bestaan veel tips en concrete voorbeelden van zelfzorg voor mama’s. Wat ik je graag wil meegeven is een inkijk in wat je precies blokkeert in zorgen voor jezelf. Wat maakt dat zelfzorg voor jou een uitdaging is? Als je hierin inzicht krijgt, ontdek je ook welke stap je kan zetten om meer zelfzorg te creëren in je leven. Aan de hand van 4 thema’s sta je stil bij wat jouw proces is naar meer zelfzorg.

melissa_logo_versies-01.png

Download hier je persoonlijk ritueel

bottom of page